Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Wat zijn de voordelen van sous vide?

Sous vide is een gezond alternatief voor het traditionele bakken en koken. Het water in het waterbad wordt gecirculeerd op constante lage temperatuur waardoor de producten gelijkmatig gegaard worden. Hierdoor blijven de smaak, vitamines en optimale textuur in grotere mate aanwezig. Er hoeft weinig zout of vet toegevoegd worden. De temperatuur en tijd zijn eenvoudig in te stellen waardoor u iedere keer hetzelfde resultaat zult bereiken. De temperatuur van het water wordt niet hoger dan door u is ingesteld. Dankzij het circulatiesysteem heeft al het water in het waterbad dezelfde temperatuur. U heeft hierdoor een eindproduct dat altijd gaar is en dat minimaal verlies aan volume heeft. De producten hebben geen direct contact met het water dankzij de vacuüm zak.

sous vide

Het is niet nodig om de producten sterk te kruiden, aangezien de vacuüm verpakking, geringe hoeveelheid vocht en lange bereidingstijd een versterkende werking hebben.

De producten kunnen direct na bereiding in ijswater of snel koeler gekoeld worden om in de zak bewaard te worden in de koelkast of vriezer. Belangrijk is dat het product wel helemaal gaar is.
Dit maakt het eenvoudig om in een drukke tijd eten voor te bereiden. Uiteraard kunnen ze ook direct verder verwerkt en opgediend worden.

Sous vide is een eenvoudige kooktechniek. Het meeste werk is het garen van uw producten en dat doet uw sous vide voor u. U hoeft alleen maar de producten met wat kruiden in een vacuüm zak te verpakken en in de voorverwarmde sous vide te doen. Na het bereiden heeft u binnen korte tijd een heerlijke maaltijd om op te dienen.

Kortom, de voordelen zijn:

  • Nauwkeurig in te stellen tijd en temperatuur
  • Minder zout, vet en smaakversterkers nodig
  • Optimale textuur
  • Intense smaak
  • Vitamines, smaak, sappen en uiterlijk blijven in grote mate aanwezig
  • Goede aanvulling in de keuken. Een sous vide stick neemt niet veel ruimte in.
  • Eindproduct altijd gegaard zoals u wilt
  • Weinig geluid
  • Temperatuur wordt niet hoger dan door u is ingesteld
  • Gelijkmatig gegaard product dankzij watercirculatiesysteem en constante temperatuur
  • Eenvoudige bereiding, vlees brandt niet meer aan.
  • Ingrediënten kunnen na het koelen in ijswater in de koelkast bewaard worden
  • U kunt meerdere zakken tegelijkertijd verwarmen. Ingrediënten die korter bereid moeten worden, kunt u in een aparte zak met een tang eerder uit het waterbad halen. Belangrijk is dan wel dat de temperatuur van de te bereiden producten wel overeen moet komen.