Wat zijn de voordelen van sous vide?
Sous vide is een gezond alternatief voor het traditionele bakken en koken. Het water in het waterbad wordt gecirculeerd op constante lage temperatuur waardoor de producten gelijkmatig gegaard worden. Hierdoor blijven de smaak, vitamines en optimale textuur in grotere mate aanwezig. Er hoeft weinig zout of vet toegevoegd worden. De temperatuur en tijd zijn eenvoudig in te stellen waardoor u iedere keer hetzelfde resultaat zult bereiken. De temperatuur van het water wordt niet hoger dan door u is ingesteld. Dankzij het circulatiesysteem heeft al het water in het waterbad dezelfde temperatuur. U heeft hierdoor een eindproduct dat altijd gaar is en dat minimaal verlies aan volume heeft. De producten hebben geen direct contact met het water dankzij de vacuüm zak. Het is niet nodig om de producten sterk te kruiden, aangezien de vacuüm verpakking, geringe hoeveelheid vocht en lange bereidingstijd een versterkende werking hebben. De producten kunnen direct na bereiding in ijswater of snel koeler gekoeld worden om in de zak bewaard te worden in de koelkast of vriezer. Belangrijk is dat het product wel helemaal gaar is. Sous vide is een eenvoudige kooktechniek. Het meeste werk is het garen van uw producten en dat doet uw sous vide voor u. U hoeft alleen maar de producten met wat kruiden in een vacuüm zak te verpakken en in de voorverwarmde sous vide te doen. Na het bereiden heeft u binnen korte tijd een heerlijke maaltijd om op te dienen. Kortom, de voordelen zijn:
|