Veelgestelde vragen
Hoe werkt het kiemen van zaden?
Het probleemloos kweken van pittige, verse, knapperige kiemen vol vitaminen, mineralen en noodzakelijke bouwstoffen. U zult uw voedselpakket altijd kunnen aanvullen met hoogwaardige rauwkost... Lees verder >>
Sapcentrifuge of slowjuicer?
Een sapcentrifuge vernietigd belangrijke voedingstoffen en heeft een zeer lage sap opbrengst! Met het gebruik van een sapcentrifuge wordt hitte, statische elektriciteit en grote hoeveelheden lucht in de door u gebruikte producten getrokken... Lees verder >>
Hoe lang kan je slowjuice bewaren?
Sap gemaakt met een slowjuicer is langer houdbaar dan normaal sap. Dit komt door de koude persing; het sap oxideert minder snel omdat het weinig zuurstof bevat... Lees verder >>
Plastic met Bisphenol-A, wat is het?
Het is bewezen dat BPA uit plastic 'loslaat' en in de voeding terechtkomt, de plastic industrie geeft dit toe maar beweert dat de vrijgekomen hoeveelheden te klein zijn om een schadelijk effect te hebben. Hiermee is een grote groep wetenschappers niet akkoord want Bisphenol-A zou zelfs in kleine hoeveelheden een aantal schadelijke effecten hebben... Lees verder >>
Wat is slowjuicen eigenlijk?
Het geheim van het maken van een hoge kwaliteit, ‘levend’ sap schuilt in de manier waarop het geperst wordt. Slowjuicing is een manier van persen die is ontstaan in Thailand. Door het sap op langzame snelheid (tot 90 touren per minuut) te persen en van het pulp te scheiden, blijven veruit de meeste smaak, vitaminen, mineralen en enzymen behouden... Lees verder >>
Wat is tarwegras?
Tarwegras sap is puur sap dat onttrokken wordt uit jong tarwegras. Ons verteringsstelsel is er niet op gemaakt om gras te kunnen verteren, maar het sap uit het gras juist wel... Lees verder >>
Vergelijk de Excalibur met de Sedona
Aantal ventilatoren, digitale thermostaal, instellingskeuze, digitaal display, bedieningspaneel aan de voorkant, ingebouwde timer, behoud van ingestelde temperatuur, ... Lees verder >>
Tarwegrassap | Een wonderlijk verhaal
De wonderen zijn de wereld nog niet uit; de wondermiddelen ook niet. Een relatief onbekende loot aan de stam van brooddranken, knoflooktenen en elixers is een groep sap, geperst uit de piepjonge stengels van de tarweplant. Tegenwoordig in verschillende Amerikaanse supermarkten aftapbaar in kleine bekertjes; beschouwd als het betere alternatief voor een glas sinaasappelsap. Tarwegrassap: een veertig jaar oude ontdekking van Ann Wigmore... Lees verder >>
Hoe maak ik zelf yoghurt?
We weten allemaal dat yoghurt met probiotica van essentieel belang is voor een gezonde spijsvertering. Yoghurt die een tijdje staat(in de winkel) verliest de vriendelijke bacteriën die zo heilzaam zijn. Vers zelf gemaakte yoghurt zorgt voor voldoende bacteriën in de darmen... Lees verder >>
Alles over kiemen en kiemgroenten.
Alle soorten zaden, granen of peulvruchten kunnen ontspruiten. Ontkiemde gierst, quinoa, diakonzaad en broccolizaad leveren de grootste gezondheidsvoordelen op. De gemakkelijkste soorten om zelf te ontkiemen zijn... Lees verder >>
Waarom sojamelk?
Soja wordt al meer dan duizend jaar gebruikt in China. Het werd beschouwd als één van de 5 heilige gewassen, naast rijst, tarwe, gerst en gierst... Lees verder >>
Recepten
Vindt hier een paar heerlijke recepten die te maken zijn met de machines van slowjuice.nl... Lees verder >>
Partners klik hier